СМБ


Избрана новина:
Математическо състезание "Европейско кенгуру", 18.03.2017:

От 1 до 7.03.2017 г. в МГ “Д-р П. Берон“ – Варна учениците от I до XII клас, с изключение на четвъртокласниците, могат да се запишат за участие в математическото състезание „Европейско кенгуру“.За четвъртокласниците състезанието е безплатно. Те могат да заявят желание за участие чрез училищата, в които се обучават, до Регионалното управление на образованието Варна в срок до 7 март 2017г.Тази година състезанието у нас ще се проведе на 18 март 2017 г. от 11:00ч. Участниците ще се състезават в седем възрастови групи: 0 група – I клас, I група - II клас; II група - III клас III група - V - VI клас, IV група – VII - VIII клас, V група – IX - X клас , VI група - ХI - ХII клас Броят на задачите за всички възрастови групи е 26, като тези с номера от 1 до 24 са с избираем отговор, а последните две – с кратък свободен числов отговор. За всички възрастови групи времетраенето е 90 минути.
Учениците могат да решават задачите не само на български език, но и на френски език (ако предварително заявят това). Учениците от I и II клас не могат да участват в състезанието на френски език. Класирането на участниците на френски език е отделно от останалото, но се извършва също по класове. Френските теми са при следните групи: Epreuve Ecoliers = II група, Еpreuve Benjamins = III група, Epreuve Cadets = IV група, Epreuve Juniors = V група, Epreuve Etudiants = VI група.
В състезанието могат да участват и ученици със специални образователни потребности със специална тема, но това трябва да бъде предварително заявено.Такса за правоучастие е 7 лв.Записването за участие в състезанието става с внасянето на такса правоучастие в "Офис МГ" в МГ в делничните дни от 1 до 7 март 2017 г. с работно време от 13:00 ч. до 17:00 ч.

01.03.2017 08:51:29